Telefoonnummer

+32 497 - 175832

E-mail

jan@jadico.be

Open

Enkel op afspraak (Alken en Diest)

Wat is cupping?

Cupping is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van plastic of glazen potjes (cups) die vacuüm worden gezogen op de huid. Hierdoor gaat de huid omhoog staan en komt er meer ruimte in het bindweefsel zodat mogelijke verklevingen opgelost kunnen worden. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en de doorstroming van de energie.

Waar is cupping goed voor?

Cupping is zeer geschikt bij klachten als stress, burn-out, vermoeidheidsklachten, pijnlijke en vastzittende spieren, schouder- en nekklachten, rugklachten, doorbloedingsstoornissen, overbelasting, enz.

Waarom werkt cupping dieper dan massage?

Net door het gebruik van dit vacuüm komt er extra kracht vrij die zorgt voor ruimte in het bindweefsel. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades opgeheven worden. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Cuppingmassages kunnen daardoor best pittig zijn, vooral op de plaatsen waar veel verklevingen of knopen zitten. Wanneer je voor de eerste keer een cupping behandeling ondergaat zal ik nooit meteen voluit cuppen. Het is belangrijk om rustig op te bouwen en te kijken hoe je lichaam reageert. 

Hoe verloopt een cupping massage?

We starten altijd met een kort intakegesprek waarin ik je bevraag naar ervaringen, klachten, verwachtingen, e.d. Vanuit dit gesprek krijgt je verdere behandeling vorm. De eerste keer zal rustig opgebouwd worden. De cups worden gebruikt om mee te masseren (moving cups) waardoor ze vooral over je rug bewegen.

Een volgende keer kan de cupping wel dieper gedaan worden als dat nodig is. Dan kunnen cups vast op bepaalde punten gezet worden waar vele verklevingen zitten. Ik gebruik naast de moving cups ook het koud/dry cuppen. Dit wil zeggen dat er geen vuur, noch sneetjes aan te pas komen. De siliconen cups worden vacuüm getrokken en zo op de huid gezet. Hierdoor kunnen de bekende cirkelvormige rode kringen ontstaan. Deze kringen of vlekken zijn meestal na een paar dagen verdwenen. Je kan een cupping behandeling maximaal één keer per week ondergaan. Zijn de rode kringen nog niet weg? Wacht dan nog een weekje langer om een nieuwe afspraak vast te leggen.

Om op lange termijn je klachten te verminderen is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan. Dit is afhankelijk van de klachten en per persoon verschillend maar denk aan ongeveer een 4 tot 5 behandelingen.

Hoe verloopt de nabehandeling?

Na een cupping behandeling kunnen ronde vlekken ontstaan die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken verdwijnen ze vanzelf binnen ongeveer een week. Soms kan het langer duren, dit is afhankelijk van hoe donker de plekken zijn geworden. Hou de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.