Telefoonnummer

+32 497 - 175832

E-mail

jan@jadico.be

Open

Enkel op afspraak (Alken en Diest)

Naast coaching en begeleiding kan je ook terecht voor behandelingen volgens de traditionele Chinese geneeskunst! Hier vindt u algemene informatie over enkele populaire behandelingen, zoals moxibustie, guasha, tui na en cupping. Wil je meer weten over de verschillen tussen de Chinese benadering en de Westerse benadering dan kan je deze hier terugvinden.

Moxibustie:
Moxibustie is een traditionele Chinese geneeskundige techniek waarbij gedroogde planten, meestal afkomstig van het bijvoetkruid (Artemisia vulgaris), worden verbrand en gebruikt om specifieke acupunctuurpunten op het lichaam te verwarmen. Het doel is om de doorstroming van qi (energie) en bloed te bevorderen, pijn te verlichten en ziekten te behandelen. Moxibustie kan gezien worden als acupunctuur zonder naalden.

Guasha:
Guasha is een therapeutische schraaptechniek die wordt gebruikt om stagnatie van qi en bloed te verwijderen en de circulatie te bevorderen. Bij deze behandeling wordt een speciale schraapsteen over geoliede huid geduwd, wat een rode of paarse uitslag kan veroorzaken. Dit wordt beschouwd als een teken dat toxines en afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd en dat de gezondheid wordt verbeterd.

Tui Na:
Tui Na is een vorm van Chinese medische massage die al duizenden jaren wordt gebruikt. Het omvat verschillende handtechnieken, zoals kneden, wrijven, kloppen en drukken op de acupunctuurpunten en meridianen van het lichaam. Tui Na helpt de doorstroming van qi te bevorderen en de balans in het lichaam te herstellen, wat kan leiden tot verlichting van pijn en bevordering van genezing.

Cupping:
Cupping is een techniek waarbij glazen of plastic kopjes op de huid worden geplaatst en een vacuüm wordt gecreëerd om de huid en het onderliggende weefsel omhoog te trekken. Dit helpt de doorstroming van qi en bloed te stimuleren, spierspanning te verminderen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. De typische ronde paarse plekken die na cupping ontstaan, zijn het gevolg van verwijding van de bloedvaten en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.

Het is belangrijk op te merken dat traditionele Chinese geneeskunst een holistische benadering van gezondheid en welzijn omvat en dat deze behandelingen vaak worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke individuele patiënt.