Telefoonnummer

+32 497 - 175832

E-mail

jan@jadico.be

Open

Enkel op afspraak (Alken en Diest)

Wat is Tui-Na?

Tui-na is een 4000 jaar oude vorm van massage. Het is de voorloper van Shiatsu en vindt zijn oorsprong in China. Tui-na betekent duw en grijp. Dit geeft meteen een indruk van wat je van een tui-na behandeling kunt verwachten. Het is een dynamische massage, waarbij ik technieken gebruik als wrijven, kneden, drukken en vibrerende bewegingen. Het wordt vaak als een energieke massage ervaren. Het behandelt vooral de grotere oppervlakken van het lichaam en werkt gelijktijdig in op de diepere lagen. Voor het uitvoeren van de technieken worden voornamelijk de handen, de vingers, de handpalm of de muis gebruikt. Op sommige zones wordt ook met de elleboog gewerkt. Alles heeft tot doel om de levensenergie te activeren en eventuele blokkades op te lossen.

Waar is Tui-Na goed voor?

Tui-na helpt ontspannen maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen.

Wat is het verschil tussen een ontspanningsmassage en Tui-Na?

Bij een ontspanningsmassage ligt de klemtoon op ontspanning. De bedoeling is om je spieren los te krijgen. Waar de focus van Tui-Na ligt op het oplossen van blokkades om alzo ontspanning te krijgen in het lichaam. Een Tui-Na massage gaat dan ook een stuk dieper/steviger dan een ontspanningsmassage.

Hoe verloopt een Tui-Na massage?

We starten altijd met een kort intakegesprek waarin ik je bevraag naar ervaringen, klachten, verwachtingen, e.d. Vanuit dit gesprek krijgt je verdere behandeling vorm. Daarna gaan we aan de slag. In tegenstelling tot andere massagevormen wordt bij Tui-Na geen massageolie gebruikt, hierdoor hoef je je niet te ontkleden. Het gaat vooral of trekken, duwen, knijpen en grijpen. Comfortabele en loszittende kleding maakt dit iets makkelijker.