Telefoonnummer

+32 497 - 175832

E-mail

jan@jadico.be

Open

Enkel op afspraak (Alken en Diest)

Wat is moxatherapie of moxibustie?

Moxibustie is een naaldloze vorm van acupunctuur die zijn oorsprong vond ongeveer 300 v. Chr. in de koude bergstreken van Noord-China. Bij moxibustie worden geen naalden gebruikt maar bijvoetkruid verbrand. Bijvoetkruid heeft de opvallende eigenschap dat het intens en langzaam brandt en veel warmte afgeeft. De vrijgekomen warmte werkt in op één of meerdere acupunctuurpunt(en) om deze te herstellen. Deze praktijk is afgeleid van de Chinese geneeskunde. Het doel is om het bloed te versterken, de energiestroom te stimuleren en een goede gezondheid te behouden. Volgens de Chinese geneeskunde kan een goede doorstroming je lichaam helpen omgaan met een breed scala aan problemen.

Waar is moxa goed voor?

Moxa is zeer geschikt bij klachten als migraine, hoofdpijn, artritis, onvruchtbaarheid, vermoeidheidsklachten, rugklachten, spierstijfheid, spijsverteringsproblemen, enz.

Let op, moxa kan niet gebruikt worden bij koorts, zwangerschap of hoge bloeddruk.

Hoe verloopt een moxa behandeling?

Na een korte intake mag je op de massagetafel gaan liggen en zullen de nodige acupunctuurpunten behandeld worden met brandend bijvoetkruid. Dit kan op 2 manieren, zowel direct als indirect.

Bij direct gebruik rust de moxakegel op de plaats van behandeling op uw lichaam. Het uiteinde van de kegel wordt aangestoken en langzaam brand de moxa. Zodra je huid rood begint te worden en je de warmte begint te voelen, wordt de kegel verwijderd.

Bij indirect gebruik zal de moxa in sigaarvorm worden verbrand net boven het lichaam. Deze techniek is het meest voorkomend. Bij deze aanpak komt de brandende moxa niet in contact met je huid maar wordt hij op ongeveer een centimeter boven het acupunctuurpunt gehouden. Ook hier zal de moxa verwijdert worden van zodra je huid rood begint te worden of je de warmte begint te voelen.

Hoe verloopt de nabehandeling?

Na de behandeling gaat de energie beter/anders stromen. Hierdoor kan het zijn dat je bijwerkingen ervaart als misselijkheid, vermoeidheid, e.d. Deze bijwerkingen zijn slechts heel tijdelijk en verdwijnen even snel weer terug. Het is belangrijk om na de behandeling genoeg (meer) water te drinken zodat vrijgekomen afvalstoffen makkelijker uit het lichaam afgevoerd kunnen worden. Douchen of baden wordt afgeraden in de volgende 24u na de behandeling.