Telefoonnummer

+32 497 - 175832

E-mail

jan@jadico.be

Open

Enkel op afspraak (Alken en Diest)

Wat is guasha?

Guasha is een samenvoeging van ‘gua’ wat voor ‘schrapen’ staat en ‘sha’ wat ‘opeenhopingen’ betekent. Guasha is een schraaptechniek die al meer dan 2000 jaar oud is. Het is een zeer oude en unieke therapeutische methode uit China en een onderdeel van de traditionele chinese geneeskunst. Met de jadesteen wordt langs het lichaam gestreken om blokkades op te zoeken en ze vervolgens op te heffen. De opgehoopte afvalstoffen worden uit het lichaam ‘geschraapt’. Daarnaast worden de organen en de bloedsomloop gestimuleerd en wordt de weerstand van het lichaam verbeterd.

Waar is guasha goed voor?

Guasha is een krachtige en effectieve therapie die tal van voordelen biedt, zeker ook voor mannen. Of je nu een actieve levensstijl hebt, fysieke arbeid verricht, sport, of gewoon op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren, Guasha kan helpen bij:

1. Verlichting van spierpijn en gewrichtsproblemen: Als mannen zijn we vaak gevoelig voor spierspanning en gewrichtsproblemen. Guasha kan helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van een sneller herstel.

2. Stressvermindering: Het moderne leven kan hectisch en stressvol zijn. Guasha kan helpen ontspannen en stress verminderen, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

3. Verbeterde sportprestaties: Als je een sportieve levensstijl hebt, kan Guasha de bloedcirculatie verbeteren en helpen bij het herstel na intensieve trainingen.

4. Verbeterde focus en concentratie: Guasha kan helpen bij het bevorderen van mentale helderheid en focus, wat van belang kan zijn voor het nemen van belangrijke beslissingen.

Hoe verloopt een guasha behandeling?

Na de korte intake mag je op de massagetafel gaan liggen. Je lichaam wordt ingesmeerd met een speciale Chinese olie die de doorbloeding stimuleert. Deze olie heeft een specifieke, doordringende geur. Daarna zullen de nodige energiebanen geschraapt worden, dit wil zeggen dat ik met de steen over je huid zal wrijven. Afhankelijk van het aantal verklevingen en afvalophopingen kan dit wel eens een ambetant gevoel geven. De eerste keer zal er eerder voorzichtig geschraapt worden.

De bedoeling van het schrapen is dat de blokkades opgelost raken. De huid zal rood worden, wat betekend dat er extra bloed naar de blokkade stroomt om deze op te lossen. Dit kan ook na de behandeling nog een tijdje zichtbaar zijn. De bloeduitstortingen die kunnen optreden zitten niet op de huid maar onder de huid en verdwijnen binnen de week ook weer. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. De gebruikte kruidenolie werkt pijnstillend.

Op deze video ziet u een voorbeeld van een guasha behandeling. Met dank aan Tonywwy voor de video en Wikimedia voor het gebruik. U kan de licentie van deze video terugvinden onder ticket #2020040410003846 er werd niets aan de video gewijzigd.

Na de behandeling?

Het is belangrijk om genoeg water te drinken na de behandeling omdat guasha het afvoeren van afvalstoffen stimuleert. Hoe sneller de vrijgekomen afvalstoffen uit het lichaam raken, hoe beter.

Douchen of baden wordt afgeraden binnen de 24u na de behandeling. Dit is iets waarmee rekening gehouden moet worden, zeker omdat de gebruikte olie zo’n specifieke geur heeft.